Tocht in huis

Tocht in huis kan vervelend zijn, vooral in de winter als de koude lucht naar binnen komt en het binnenklimaat onaangenaam maakt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om tocht tegen te gaan en uw huis lekvrij te maken.

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar de tocht in uw huis vandaan komt. Dit kan meestal worden vastgesteld door naar de ramen en deuren te kijken. Als u merkt dat er lucht tussen het kozijn en het glas komt, of tussen de deur en de deurpost, dan is dit waarschijnlijk de bron van de tocht.

Een eenvoudige manier om tocht tegen te gaan is door de ramen en deuren te isoleren. Dit kan door het plaatsen van tochtstrips langs de randen van de kozijnen en deuren. Tochtstrips zijn flexibele strips die eenvoudig te installeren zijn en die ervoor zorgen dat er geen lucht tussen het kozijn en het glas of tussen de deur en de deurpost kan komen.

Als de tocht in uw huis echter niet alleen langs de ramen en deuren komt, dan kan het nodig zijn om uw huis te voorzien van extra isolatie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest geschikt voor huizen met een spouwmuur, terwijl dakisolatie geschikt is voor huizen met een zolderverdieping.