Recepten

Recepten

Hoewel iedereen op de wereld een andere taal spreekt, is er één taal die iedereen kent (en door de maag gaat); de taal van het eten. Bijna iedereen houdt ervan om de lekkerste gerechten, van ontbijt tot diner en natuurlijk lunch recepten, op tafel te zetten. Zo heeft ieder land dan ook een bijbehorende ‘keuken’. Hoewel Nederland in dat opzicht iets minder populair is, staan bij vele vaak de Italiaanse, Franse, Indische of Libanese recepten opengeslagen met heerlijk ruikende keukens als gevolg. Wil jij graag weten waar je de beste gerechten en uitleg daarvan uit verschillende keukens vandaan kan toveren? Lees snel met ons mee!

Midden-oosterse keuken

Wil je graag jouw skills van het koken van Midden-Oosters eten uitbreiden? Heerlijk! Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor, maar de grootste tip blijft kopen van de boeken van Yotam Ottolenghi. Ottolenghi is een kok die bekend staat om zijn heerlijke en leuke recepten en dus gerechten. Hij heeft verschillende boeken uitgebracht waar de recepten gemakkelijk in beschreven staan. Zeker de moeite waard om eens te bekijken en aan te schaffen!

De bekende kok: Jamie Oliver

Jamie Oliver is een bekende televisie-chef, die zich niet specifiek focust op één buitenlandse keuken. Zijn culinaire stijl wordt beïnvloed door verschillende buitenlandse keukens, waaronder de Italiaanse, Spaanse en Thaise keuken. In zijn kookboeken met lekkere recepten, en TV-shows waarin hij verschillende recepten presenteert (waaronder avondeten recepten), geeft hij een inkijkje in deze verschillende keukens. Soms geeft hij een eigen draai aan de recepten. Jamie Oliver staat bekend om de keuzes voor gezonde voeding en de recepten die hij presenteert zijn meestal laagdrempelig en dus voor iedereen te begrijpen!

Kookboeken met heerlijke gerechten

Wil je je helemaal onderdompelen in bijvoorbeeld de Franse keuken? Bekijk dan eens of er kookboeken zijn gespecificeerd in deze overheerlijke keuken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Italië, Spanje… you name it! Met het gebruik van kookboeken zet je binnen een handomdraai de heerlijkste recepten op tafel om jouw gasten lekker mee te verwennen! Vaak kan je op de buitenkant van verschillende kookboeken zien hoe moeilijk de recepten zijn die erin staan; weet je dus zeker dat de recepten passen bij jouw kookniveau!

De taal van het eten… nieuwsgierig naar meer informatie?

Wil je graag meer leren weten over hoe je bij heerlijke gerechten uit verschillende landen kan komen? Of ben je juist op zoek naar recepten die in Nederland vaak worden gegeten? Wij houden je graag up to date over verschillende mogelijkheden om tot de beste recepten te komen. Blijf onze website volgen en doe inspiratie op!