Huis

Huis huren

Het huren van huizen is in Nederland ontzettend genormaliseerd en gebeurt als sinds jaar en dag. Een huis om te huren komt natuurlijk veel voor onder studenten die op zoek zijn naar een nieuwe plek in hun studentenhuis, maar ook student-af worden de voordelen van huizen huren steeds duidelijker. Het huren van een huis komt natuurlijk in verschillende maten en vormen voor, en we geven je daar graag een aantal insights over. Lees snel met ons mee voor meer informatie over huizen huren!

Woon-editie

Binnen Nederland is het huren van een huis tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer; helaas staat ook de huur-woningmarkt op spanning en voordat je jouw droom huurhuis hebt gevonden en er daadwerkelijk in mag trekken ben je de laatste tijd vaak maanden verder. En als het dan zo ver is… dan is het goed om het een en ander goed door te nemen, met name het contract waar je voor gaat tekenen! Wil jij een huis huren, zorg er dan voor dat je het contract goed doorleest en eventueel door een deskundige laat checken. In het ‘de huur is te duur’ – rapport van Slik (2022) wordt haarfijn de belangrijke puntjes van een huurcontract uitgelegd. Lees dit artikel bijvoorbeeld eens door!

Vakantie-editie

Het fijne van het huren van een huis op vakantie is natuurlijk dat je met de verhuurder geen long-term commitment aangaat. Toch gaat het helaas nog weleens fout bij een huis huren voor een vakantie. Wij raden dan ook aan om een huis huren voor op vakantie, altijd via een platform te laten verlopen. Hierbij kan je denken aan AirBnB of Booking.com; deze platforms zorgen ervoor dat er geen haken en ogen in een bepaald huurcontract zitten en dat je op een veilige en plezierige manier kan genieten van het gehuurde huis!

Langere tijd in het buitenland-editie

Steeds vaker kiest men er voor om een langere tijd in het buitenland door te brengen. Zo komt het steeds vaker voor dat personeel wordt uitgezonden naar het hoofdkantoor in het buitenland, of dat jonge ondernemers hun remote work graag vanaf een zonnige plek uitvoeren. Wil je een huis huren in het buitenland, en dit voor een langere periode? Zorg er dan voor dat je dit samen met een makelaar doet; ga niet zelf op pad en in zee met een particuliere verhuurder. Daarnaast is het altijd goed om rondvraag te doen bij mensen die je kent en wonen in de stad waar je wil gaan wonen; zij weten vast een goede makelaar te noemen!

Let op!

Hoewel een huis huren vaak als een positief iets wordt beschouwd, is het altijd van belang er meermaals over na te denken voor je een huurcontract afsluit.