Interieur

Interieur

Van rode muren tot groene banken, visgraat vloeren tot muren van glas… Je kan het zo gek niet bedenken; elk soort interieur komt voor in Nederland, over smaak valt immers ook niet te twisten. Van een standaard rustig TV-hoekje tot banken die je nog nooit eerder hebt gezien, en alles daar tussenin; we nemen je graag mee door een aantal stoere, gedurfde, te gekke en ietwat bijzondere interieur designs en designs voor in het interieur en wie weet doe je zelf inspiratie voor jouw home op!

Dierenrijk

Dat dieren populair zijn omdat ze gewoonweg nog al schattig zijn weten we natuurlijk al lang, en dat dieren vaak terugkomen in Nederlandse huishoudens ook (van kleden tot mooie foto’s in lijsten). Maar wist je dat er tegenwoordig een hele hoop meubels worden getransformeerd tot dier? Geen opgezette dieren; begrijp ons niet verkeerd! Maar toch blijkt dat sommige huishoudens het lekker vinden zitten op een bank dat op een koe lijkt, een poef die wat weg heeft van een kikker of een zitzak die lijkt op een kat.

The urban jungle

Een andere nieuwe en graag geziene look binnen Nederlandse interieurs, is het creëren van een urban jungle. Een urban jungle houdt eigenlijk in dat je een stukje van je interieur, zoals bijvoorbeeld een stukje in je woonkamer, gang, keuken of waar je ook wilt omtovert tot een klein stukje bos. Hier kan je alle planten in potten kwijt, waardoor je een jungle-achtig effect krijgt (combineer bijvoorbeeld hangplanten met cactussen). Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de trend doorgezet wordt in het gehele huis; in sommige woningen kan men geen stuk muur meer zien door de plaatsing van de vele planten. Weer anderen kiezen ervoor om hun urban jungle door te trekken op het behang; hebben de muren opeens een bloemenprint!

Kunst verwerken!

Met een beetje kunst aan de muur of een mooi standbeeld in de hoek van de woonkamer of tuin is natuurlijk niks mis. Maar wist je dat er mensen zijn die hun volledige interieur inspireren op één bepaalde kunstenaar? Zo vind je Nederlandse interieurs volledig geïnspireerd op kunstenaar Mondriaan; bestaat dus volledig uit zwart, rode, gele, blauwe en witte strepen! Weer anderen baseren hun interieur op Van Gogh, het trappenhuis op Escher of laten zich inspireren door Herman Brood!

Als jij je maar thuis voelt!

Ben jij toe aan het inrichten van jouw (nieuwe) huis? Laat je dan absoluut niet tegen door wat anderen misschien van jouw voorkeuren denken; over smaak valt niet te twisten en het is nota bene jouw eigen huis! Wil je graag meubels of andere leuke dingen aanschaffen voor in jouw woning? Bekijk dan snel onze website en wie weet scoor jij een vernieuwing voor in jouw interieur!