Podcast

Podcast tips

Podcasts zijn hip, hot and happening. Of je nu in de auto zit en een file te overmeesteren hebt, een uurtje in de gym te vinden bent of gewoon een zondagmiddag op de bank zit, er is altijd wel een podcast die je kunt beluisteren. Podcasts komen voor over elk denkbaar onderwerp; van politiek tot entertainment, van sport tot wetenschap en alles wat daar binnen- of buiten valt! We geven je graag een handig overzicht van de populairste categorieën van het moment; scroll snel door!

Nieuws en actualiteiten

Podcasts over nieuws en actualiteiten zijn erg populair. Ze geven je een diepgaander inzicht in de actualiteit dan een kort nieuwsartikel. Zo vind je bijvoorbeeld podcasts die iedere ochtend het nieuws bespreken, of vind je afleveringen die specifiek gaan op nieuwsonderwerpen, zoals crypto’s.

Politiek

Podcasts over politiek zijn erg populair en worden vooral veelvuldig geluisterd rondom verkiezingen. Ze geven je een kijkje achter de schermen van de politieke wereld en maken de politiek een stukje meer bespreekbaarder. Daarnaast krijg je door het beluisteren van politieke podcasts de ins en outs te horen en kan je jouw mening hierop baseren!

Podcast misdaad

Het beluisteren van zaken over misdaad is al een aantal jaar erg populair en dat is niet zonder reden. Deze podcasts laten zien hoe het eraan toe gaat bij misdaden, moorden en andere duistere zaken. Deze wereld is voor vele (gelukkig!) onbekend en erg intrigerend; interessant om te beluisteren dus!

Sport

Sportfans luisteren graag naar afleveringen over sport. In podcasts over sport bespreken experts de laatste ontwikkelingen in de sportwereld en blikken ze vooruit op belangrijke wedstrijden en evenementen. Daarnaast komen bekende sporters, maar ook juist falende sporters en sportuitslagen natuurlijk veel aan bod.

Wetenschap

Veel mensen hebben interesse in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie. Met podcasts over wetenschap kan je je hart ophalen als je graag leert over wetenschap en technologie! In zulke podcasts bespreken experts de nieuwste ontdekkingen en innovaties en geven ze antwoord op belangrijke vragen binnen de wetenschap. Een populaire in deze categorie is bijvoorbeeld ‘de universiteit van Nederland’.

Nieuwsgierig naar meer?

We hebben je een overzicht gegeven waarin verschillende categorieën besproken werden, maar dit zijn natuurlijk niet de enige categorieën die je online kan vinden. Wil je graag meer categorieën leren kennen, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in podcast-land, of meer leren over de podcast top 10 of wellicht over podcast maken? Blijf onze website dan vooral volgen en lees met ons mee!