Leefstijl

Gezonde leefstijl

Je zal het geheid voorbij hebben zien komen op de sociale mediakanalen en ook op televisie, in de krant en in magazines zijn ze er dol op; het laten zien van een gezonde leefstijl. En hoewel menig mens het en public nog wel eens kan overdrijven, en die modellen ook heus niet elke ochtend 3 uur lang in de sportschool staan, zal je jezelf wel eens achter je oren krabben; hoe kom jij nou aan een gezonde leefstijl? We geven je graag een aantal tips om het roer in 2023 volledig om te gooien en te gaan voor gezond en fit! Lees snel met ons mee.

Kleine stapjes

Bomen groeien niet binnen één week en Rome was ook niet in één dag gebouwd… soms zijn kleine stapjes de way to go! Wil jij graag een gezonde leefstijl aannemen? Zorg er dan voor dat je niet te snel van stapel loopt… van 0 naar 100 is nooit goed! Sport je normaal nooit? Verhoog dit aantal per week dan rustig; eerst naar 2, wellicht later naar 3 of 4. Eet je normaal ontzettend ongezond? Ruil de ongezonde maaltijden dan eens een paar keer per week in voor wat gezonds; langzaam en beetje bij beetje zal je merken dat je steeds sneller voor gezond kiest!

Het gevaar in alles in één keer en te snel willen doen zit ‘m in het aanpassen en wennen aan je nieuwe gezonde leefstijl. Wanneer je het roer in één keer omgooit, is de kans groot dat je niet volledig kan wennen (omdat het zo’n grote verandering is) en je je dus niet aan je nieuwe gezonde leefstijl kan houden. Dat zou zonde zijn toch?

Spelen met eten!

Begrijp ons niet verkeerd; spelen met eten is natuurlijk nooit goed… Maar je kan jouw gezonde leefstijl wel beginnen door eens te kijken wat mogelijk is binnen het gezonde spectrum. Eet jij het liefst elke dag broodjes hamburger en pizza’s? Ga dan voor de gezondere variant hierop! Dan heb je niet het gevoel dat je je in één keer van al jouw pleziertjes moet afsluiten. Dus maak jouw eigen pizza op een volkoren wrap, of maak een broodje hamburger met mager tartaartje in plaats van Angus burger!

Het uitzoeken van lekkere en toch gezonde recepten zal in het begin misschien lastig zijn, maar het zal al snel een leuke uitdaging worden!

Beweging

Sporten is key, en wil je een gezonde leefstijl aanmeten zal je daar dan ook niet onderuit komen. Maar je hoeft niet direct een marathon te lopen; een beetje meer beweging per dag is al een stap in de goede richting! Dus trek iets vaker de wandelschoenen aan wanneer je naar de supermarkt gaat, of stap toch een keer op de fiets in plaats van in de auto!

Meer tips en tricks over een gezonde leefstijl?

Bovenstaande informatie zijn the basics van het aanmeten van een gezonde leefstijl. Wil je graag meer de diepte in, info over trends en ontwikkelingen binnen het gezonde leefstijl spectrum of an sich meer info? Blijf dan onze website volgen!