Social media

Social media

Social media is al jaren niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van foto’s delen met vrienden en familie, tot op zoek naar nieuwe banen of het volgen van sportuitslagen. Social media is een belangrijke manier van hoe wij informatie delen en communiceren met de buitenwereld. Er zijn veel verschillende social mediakanalen waar ontelbaar veel mensen elke dag gebruik van maken. Elk social media kanaal heeft eigen unieke kenmerken, en we snappen dat het soms moeilijk is om ieder social media platform uit elkaar te halen. Daarom presenteren wij graag een social media woordenboek, waarin we bekende social media kanalen voor je op een rijtje zetten.

Het social media woordenboek

Onderstaand vind je 6 social media kanalen beknopt uitgelegd. Lees maar eens met ons mee!

BeREal

BeReal is een relatief nieuw social media platform dat zich richt op authentieke en eerlijke communicatie tussen gebruikers. Het platform werd in 2020 opgericht en heeft als doel om een positieve bijdrage te leveren aan de online wereld. Bij deze app word je dagelijks gevraagd een ‘BeReal’-foto te plaatsen; gewoon op het moment van het krijgen van de melding. Het platform richt zich op echtheid, waardoor het voor vele social media gebruikers erg aantrekkelijk is.

Facebook

Facebook is het grootste social media platform ter wereld met meer dan 2.8 miljard gebruikers. Het platform werd opgericht in 2004 door Mark Zuckerberg (Wikipedia, 2023) en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk communicatie- en marketingkanaal voor bedrijven en particulieren.

Instagram

Instagram is een social media kanaal dat zich richt op het delen van foto’s en video’s. Het werd in 2010 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste social media kanalen ter wereld. Het platform kent meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand. Instagram is vooral populair onder jongeren en influencers; tegenwoordig profileren steeds meer bedrijven zich ook op het platform.

LinkedIn

Op zoek naar een nieuwe baan, of graag je carrièrepad online zetten? Daar is LinkedIn perfect voor. Het is een zakelijk social media platform dat zich richt op professionele netwerken en het delen van zakelijke informatie. LinkedIn wordt vooral gebruikt door professionals en bedrijven voor het delen van vacatures, zakelijke updates en het vinden van nieuwe klanten.

Pinterest

Hoewel in Nederland misschien iets minder bekend, is Pinterest een ontzettend populair social media platform. Bij Pinterest richten de gebruikers zich op het delen van afbeeldingen en ideeën. Het werd in 2010 opgericht en heeft honderd-miljoenen gebruikers wereldwijd. Het platform wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van moodboards voor bruiloften, interieurs of het vinden van recepten.

Snapchat

Snapchat is een platform dat zich richt op het delen van foto’s en video’s die na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen. Het platform heeft meer dan 280 miljoen gebruikers wereldwijd en is vooral populair onder jongeren. Het wordt vaak gebruikt om snel momenten te delen die niet permanent op het internet hoeven te blijven staan.

Meer weten over social media?

Bij ons vind je veel informatie over social media. De laatste trends, nieuwtjes en ontwikkelingen. Ben je hier benieuwd naar? Blijf dan vooral onze website volgen en blijf up to date!