Make up

Make up

Make up; het wordt al gebruikt sinds de tijd van Cleopatra en is vooral in Westerse landen ontzettend populair om bepaalde delen van je gezicht te accentueren (Wikipedia, 2023). Sommige vrouwen gaan all the way, weer anderen houden van een rustige look met een enkel wenkbrauw-potlood, en weer anderen dragen eigenlijk helemaal geen make up.

Toch is bijna iedere vrouw in Nederland het er over eens; een make upje hier en daar, en vooral voor een feestje, misstaat totaal niet en het is altijd fijn om in huis te hebben. Toch blijven de vragen groot, want welke make up artikelen horen nou écht in jouw basis make up etui te zitten? We hebben het voor je in kaart gebracht, zodat we een deel van jouw vragen in ieder geval kunnen beantwoorden! Lees snel met ons mee en breidt jouw make up kennis verder uit!

Mascara

Mascara wordt gebruikt om de ogen te accentueren. Het is een hulpmiddel om je wimpers langer, voller en donkerder te maken. Het gebruik van deze make up soort stimuleert het effect van ‘’open ogen’’, en het geeft een wakkere en frisse uitstraling. Van volumeverhoging tot verlenging van de wimpers, komt de make up soort mascara in verschillende varianten voor. Door eenvoudig een paar laagjes mascara make up op je wimpers aan te brengen, voeg je een beetje glamour toe aan je look!

Foundation

In de categorie huid-make up; foundation. Foundation is verkrijgbaar in vloeibare, poeder- en crèmevorm en is bedoeld om oneffenheden, roodheid en eventuele pukkeltjes of puistjes te verbergen. Bij foundation is het van groot belang dat je kiest voor de juiste kleur, matchend bij jouw eigen huidskleur; alleen dan kom je tot een optimaal resultaat voor de basis van je overige make up.

Concealer

Concealer kan worden gezien als geheim wapen tegen donkere kringen onder de ogen; het is een dikker en zwaardere foundation om specifieke gebieden te camoufleren. Breng concealer aan onder je ogen om een uitgeruste blik te creëren en dep het zachtjes op puistjes of rode plekjes om deze te verbergen. Het gebruik van concealer geeft je een stralende blik!

Oogschaduw

Oogschaduw in de make up categorie; het wordt gebruikt om de ogen te accentueren. Oogschaduw komt voor in eindeloos veel kleuren; van neutraal tot gedurfd, en alles er tussenin en er buiten! Door het spelen met de kleuren kan je je ogen groter laten maken, gaan voor een mysterieuze smokey eye of je natuurlijke oogkleur versterken.

Lippenstift

Last but not least; lippenstift. Het perfecte wapen om jouw make up-look mee af te maken. Lippenstift voegt kleur en dimensie toe aan je lippen, waardoor ze het middelpunt van de aandacht worden. Klassiekrood, zachtroze of een paarse kleur; met lippenstift voel je je al snel een stukje vrouwelijker!

Meer weten over make up?

Wil je graag meer weten over make up, houd dan vooral onze website in de gaten! Van trends tot aan vergeten parels, van nagellak tot aan wenkbrauwpotlood, alles komt aan bod. Blijf dus meelezen en doe inspiratie op!