Eten en drinken

Eten

Staat jouw leven in het teken van gezonde maaltijden en lekker fit zijn, maar zou je ook wel eens lekker uit de bocht willen schieten en onverantwoord ongezond eten? Heerlijk toch; lekker doen! Maar we snappen het ook wel als je daar niet te vaak voor kiest… toch vragen sommige dagen er toch echt om lekker op de bank weg te kruipen met comfortfood! Wij hebben de oplossing om gezond ongezond te eten; benieuwd? Lees dan snel met ons mee voor een aantal heerlijke gezonde comfortfood opties!

Vis en rijst

Vis en rijst… klinkt mega gezond toch? En dat kan het ook zijn, maar wat nou als je het verpakt in een poké bowl? Wil je genieten van dit ultimate comfort food met een gezond eten-tintje? Kies dan voor zilvervliesrijst in plaats van sushirijst, en zorg voor lekker veel groenten! Voor het sausje kan je een lekkere wasabi-mayonaise maken, maar verdik deze dan een beetje met yoghurt zodat je minder mayonaise nodig hebt! Met deze variant hoef je voor het avondeten geen eten te bestellen, maar maak je in een mum van tijd jouw eigen overheerlijke én gezonde sushi bowl!

Pizza in the making

Nog zo’n heerlijke optie om van ongezond eten een perfect gezonde variant te maken! Hoe dan? Door een pizzabodem te vervangen voor een volkoren wrap en deze volledig aan te kleden met jouw favoriete groenten, tomatensaus en wellicht een beetje vlees of vis, of om voor een vega variant te gaan! Doordat je voor volkoren wraps gaat, zou je er zelfs twee kunnen nuttigen! Oh, en vergeet niet een beetje kaas toe te voegen; maakt het pizza eten toch een stuk lekkerder!

Kapsalon

Nog zo’n topper onder de categorie gezond comfortfood; het maken van een kapsalon met gezonde producten! Kies bijvoorbeeld voor aardappeltjes in plaats van in de frituur bereidde frietjes, en gebruik extra veel groenten in het maken van jouw kapsalon! Wil je jouw kapsalon graag met kaas en knoflooksaus? Geen probleem! Kies dan voor 30+ kaas en maak jouw knoflooksausje aan op basis van yoghurt; dat is een stuk gezonder dan het gebruiken van mayonaise!

Op zoek naar meer lekkere gerechten? ?

Wil je graag ongezond gezond eten en ben je op zoek naar lekkere gerechten om de vraag ‘wat eten we vandaag’ mee te kunnen beantwoorden? Blijf onze website dan vooral volgen! En vergeet niet dat het natuurlijk helemaal niet erg is als je zo nu en dan wél die echte pizza van de pizzaboer, de kapsalon van de dönerzaak of de poké bowl van de sushi tent haalt! Juist lekker, en ga je dat eten? Dan mag je er ook extra van genieten!