huidverzorging

Huidverzorging

In de drukte van het hectische dagelijks leven, vergeten we vaak het belang van goede huidverzorging. Toch is onze huid niet alleen het eerste wat anderen van ons zien, maar ook een indicator van hoe je je voelt en je gezondheid. Jouw huidverzorgingsroutine mag dan ook best het een en ander aan tijd en aandacht gebruiken; hoewel het niet ingewikkeld hoeft te zijn is het wel van belang dat je het iedere dag op dezelfde manier uitvoert en niet laks wordt in jouw huidverzorging. Ben je benieuwd naar drie onmisbare stappen in jouw huidverzorging, die makkelijk maar wel effectief zijn? Lees snel met ons mee!

Voldoende water drinken voor huidverzorging!

Te mooi, of te simpel om waar te zijn? Niks daarvan! Water drinken is een van de krachtigste stappen die je kunt nemen voor een gezonde huid! De huid is een orgaan dat heel sterk afhankelijk is van voldoende water en mineralen; gebrek aan vocht kan zelfs leiden tot een droge huid. Daarnaast kan onvoldoende water ervoor zorgen dat je sneller lijntjes en rimpels krijgt; wil je niet! Water helpt niet alleen bij het in stand houden van de natuurlijke vochtbalans in jouw huidverzorging, het bevorderd ook jouw bloed circulatie. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd; het resultaat? Een stralende huid, die er uitziet alsof de huidverzorging alle aandacht krijgt die het verdient!

Huidverzorging; makkelijk als wat

Make-up kan de schoonheid weliswaar (op een bepaalde manier) verbeteren, maar als dit aan het eind van de dag niet grondig wordt verwijderd, kan het ontzettend schadelijk zijn voor jouw huid. Dat is dus geen goede huidverzorging! Je huid heeft ‘s nachts de kans nodig om goed te kunnen ademen; wanneer je jouw make-up er ‘s nachts niet afhaalt, dan zit de make-up er eigenlijk te lang op. Hierdoor kan het zijn dat je verstopte poriën krijgt, die weer leiden tot acne en onzuiverheden. Tweede keer; wil je niet! Dus zorg ervoor dat het afhalen van jouw make-up dagelijkse prik is in jouw huidverzorgingsroutine.

Dag- en nachtcrème; voeding voor de huid

Net als jij jouw lichaam op verschillende momenten van de dag dient te voeden, heeft jouw huidverzorging ook voeding nodig. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door dag- en nachtcrème te gebruiken! Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème met SPF, zodat jouw huid overdag niet wordt blootgesteld aan zonnestralen.

Meer weten over huidverzorging?

Wil je meer tips en tricks op het gebied van huidverzorging, of ben je benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen wat skincare betreft? Blijf dan vooral onze website in de gaten houden!