Huurwoning

Huurwoningen

Huurwoningen zijn al sinds jaar en dag een begrip en niet meer weg te denken uit de Nederlandse huizenmarkt. Van studenten tot senioren en iedereen ertussenin; huurwoningen zijn financieel vaak aantrekkelijk en bij huurwoningen zit je enkel vast aan een huurcontract in plaats van een op-lange-termijn koopcontract.

Hoewel zowel niet- als sociale huurwoningen dus een gat in de markt zijn, valt er met oog op het milieu, bij huurwoningen flink te verbeteren, en dan vooral gericht op het verduurzamen van de huurwoningen. Wil je graag weten hoe jij huurwoningen zou kunnen verduurzamen? Hoe je je eigen huurwoning groener kan maken? Lees dan met ons mee, we geven graag een aantal trends en tips!

Wat houdt verduurzamen van huurwoningen in?

Vaak heb je als huurder weinig recht om aanpassingen aan huurwoningen te doen. Het huis is immers niet van jezelf, maar simpelweg van een ander. Toch zijn er een aantal dingen die je kan inzetten om jouw woning toch een stukje groener te maken, ofwel, om de consumptie van de energie te verminderen. Je steentje bijdragen aan het milieu én minder energiekosten, dat wil toch iedereen?

Isoleren

Om direct met de grootste kostwinner te beginnen; huurwoningen zijn soms niet optimaal geïsoleerd. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, kan het zijn dat de energiekosten een stuk hoger oplopen… Goed en duurzaam isoleren is een ontzettend belangrijke tactiek om huurwoningen groener te maken; zo blijft de warmte beter in de woning hangen en zal je minder hoeven te stoken. Wil je all the way gaan? Kies er dan voor om zowel ramen, als plafond, als muren te verbeteren wat isolatie betreft!

Glazen ramen

Uiteraard kennen huurwoningen dezelfde glazen ramen als ieder ander huis. Wil je je huis verduurzamen? Ga dan eens na of de ramen in jouw huurwoning enkel- of dubbelglas zijn! Bij dubbel glas kun je besparen op energie; enkel glas laat namelijk vrij veel warmte ontsnappen!

Zonnepanelen

Klinkt misschien als een grote investering, maar niets is minder waar. Als je van plan bent nog een aantal jaren in je huurwoning te vertoeven, dan is het monteren van zonnepanelen zeker een geschikte manier voor het verduurzamen van je woning. Zonnepanelen worden gebruikt om natuurlijke groene stroom op te wekken en kunnen daarin zelfs 100% energie-voorzienend zijn. Wanneer je kiest voor zonnepanelen, ga dan goed na welke kant van het dak van jouw huis de meeste zon krijgt gedurende de dag, en installeer de panelen aan die kant van het huis!

Verlichting

Misschien klinken bovenstaande opties voor het groener maken van huurwoningen als een ver-van-je-bed-show; gelukkig zijn er ook opties om een woning groener te maken met oplossingen dichter bij huis. Kies bijvoorbeeld voor LED verlichting, in plaats van reguliere verlichting; scheelt een hoop energie (en dus geld!).

Meer info over dit onderwerp?

Hopelijk kan je met bovenstaande informatie een stuk vooruit om huurwoningen groener te maken en haal je hier voldoende inspiratie uit! Wil je meer tips of tricks wat betreft het groenmaken van jouw woning? Blijf dan vooral onze website volgen; tot snel!